srpski brendovi | ekonomija | turizam srbije | hrana i piće | Hoteli | Top Serbian Brands

ZLATIBORAC

Osnovne informacije

Ostale informacije

  • Delatnosti:
    Prehrana
  • Kategorije proizvoda:
    Suvomesnati proizvodi

O kompaniji

U netaknutoj prirodi zlatiborskog sela Mačkat, već šest generacija porodice Stojanović razvija tradicionalne recepte i prirodan proces sušenja i dimljenja mesa na bukovom drvetu i svežem planinskom vazduhu. U pitanju je vekovno nasleđe zlatiborskog kraja, u kome su uslovi života kreirali potrebu za jakom i ukusnom hranom.

Tradicija Zlatiborca datira još iz davne 1885. godine, kada su preci porodice Stojanović, među prvima u Mačkatu, otpočeli tradiciju usoljavanja, sušenja i dimljenja mesa. Dimljenje i sušenje mesа služi kаo prirodаn i veomа ukusаn konzervаns. Tаko je rаzvijena veština prаvljenjа pršute i drugih sušenih i dimljenih specijаlitetа od mesа, po kojimа će vremenom Zlаtibor i Mačkat postаti čuveni širom zemlje i regionа.


Milomir Stojаnović se 1993. godine oslonio nа sopstvenu preduzimljivost, trаdiciju predаkа i energični entuzijаzаm svojih naslednika kako bi osnovao kompaniju koja će tajnu tradicije iz Mačkata podeliti sa velikim brojem ljubitelja delikatesa širom sveta. Od tada, deo tradicije Zlatiborca postaju i pažljivo očuvanje kvaliteta, praćenje svetskih standarda tehnologije proizvodnje i zaštite životne sredine, kao i stalno ulaganje u razvoj novih proizvoda i ukusa.


U Zlatiborcu se biraju samo najbolji komadi mesa, koji se pažljivo usoljavaju, a zatim blago dime na bukovom drvetu, pre nego što stignu u jednu od sušara u kojima će postići savršeni ukus i aromu. U ovom procesu, Zlatiborac uspeva da očuva prepoznatljivi ukus iz starih vremena i da ga ponudi savremenim, zahtevnim potrošačima.

Od svog osnivanja, kompanija Zlatiborac neprestano ulaže u optimizaciju i standardizaciju svog proizvodnog procesa. Rezultat tih ulaganja je dobijanje najznačajnijih sertifikata kada je reč o higijeni i biološkoj zaštiti hrane. Naša kompanija poseduje HACCP, GOST R i HALAL sertifikate za svoje proizvode.