05. Jun. 2019.

Zašto stranci toliko vole noćni život na Balkanu

Sve češće stranci posjećuju balkanske zemlje, a ovaj region im je primamljiv zbog mnogih znamenitosti, istorije, ali i zbog burnog noćnog života koji pruža. Već je svetski poznata činjenica da stranci uživaju u noćnom životu na Balkanu, uglavnom u prestonicama njegovih država, a leti na balkanskoj obali i njenim raznolikim letovalištima.

Nema sumnje da se Balkan posebno izdvaja na listi odredišta za provod, ali zašto je to tako? Sve razloge o tome šta je to što posebno privlači turiste na noćni provod na Balkanu saznajte u nastavku teksta!


Ogromna ponuda klubova na Balkanu - po nešto za svakoga

Na Balkanu je izuzetno razvijena klubska scena, a ogromna ponuda klubova stara se o tome da svako nađe ono što mu najviše odgovara. Od džez klubova, preko klubova sa živim rok svirkama, kao i rejvovima koji traju do narednog dana, ili klubova sa turbo-folk muzikom, po kome je Balkan prepoznatljiv - ovde se zaista može pronaći sve!

Posebno nezaobilazan je noćni život u Beogradu, kao gradu sa najvećim brojem klubova na Balkanu, ali odmah za njim nalaze se i Zagreb, Bukurešt, Skoplje i ostale prijestonice i veći gradovi Balkana.


Festivali koji se održavaju na Balkanu svetski su poznati

Sem ogromne ponude klubova, Balkan ima i veliku ponudu festivala koji su zaista dosegli svetske razmere popularnosti i prepoznatljivosti širom planete. Najpoznatiji muzički festivali na Balkanu su: EXIT, Ultra, InMusic, Guča, Sonus, kao i mnogi drugi.

Svaki od ovih festivala ima svoju priču, svoju publiku i ljubitelje, a ono što je najvažnije je to da je svaki od njih poznat širom sveta! Tako balkanski muzički festivali neretko ulaze na top liste svetskih festivala, a stranci obožavaju da ih posjećuju!


Gostoljubivi domaćini - još jedan kvalitet Balkanskog noćnog života

Gostoljubivost kojom Balkanci dočekuju strance najbolja je turistička promocija provoda u ovom regionu. Nasmijani, uvijek spremni za razgovor i radi da pomognu, a najčešće i sa dobrim poznavanjem engleskog jezika, ugostitelji, ali i svi sa kojima stranci imaju prilike da pričaju, jedna su od glavnih odlika Balkana i razlog zbog kojih turisti jedva čekaju da ga posete i uživaju u noćnom životu.


Najlepše djevojke srešćete upravo u provodu na Balkanu


Estete i svi oni koji vole da vide lepote u građevinama, prirodi, ali i ljudima - Balkan neće razočarati. Ovo područje odavno je svetski poznato po lepoticama, koje ne samo da su lepe, zgodne i da uživaju da se “sređuju”, već obožavaju i da izlaze, pa je noćni provod na Balkanu definitivno prilika i da ih upoznate!


Rakija i ćevapi - magnet za turiste


Rakija i ćevapi tradicionalni su Balkanski aduti, a za strance predstavljaju čistu egzotiku. Tako Balkan strance privlači i svojom ponudom jela i pića, koja oduševljava i najzahtevnije turiste, a u kojoj hedonisti posebno uživaju.

Stranci rado posećuju autentične kafane, koje imaju izvrsnu ponudu tradicionalnih balkanskih gastronomskih čari, a karakteristične su za ovo područje. Sem izvrsne ponude u meniju, u kafanama se susreću i sa tipičnom balkanskom muzikom, a napuste ih tek kasno u noć, sa snažnim pozitivnim utiscima, koje rado prepričavaju i kada se vrate kući.

Balkanski roštilj oduvek je mamio i privlačio strance, pa ne čudi što je i on jedan od aduta Balkana, koji privlači strance godinama unazad.

Ostaje samo da zaključimo - balkanskom regionu odlično ide profilisanje za jednu od najboljih destinacija za noćni provod na čitavom svetu. Dok su balkanski gradovi spremni tokom čitave godine da ugoste strance i pruže im sva zadovoljstva noćnog provoda i života, letovališta su ona koja se tokom vrelih dana najviše preporučuju za buran noćni provod. Tako turisti na Balkanu u svako doba godine mogu da pronađu najbolje mesto za noćni provod!