srpski brendovi | ekonomija | turizam srbije | hrana i piće | Hoteli | Top Serbian Brands

AGROPAPUK

Osnovne informacije

Ostale informacije

  • Delatnosti:
    Prehrana
  • Kategorije proizvoda:
    Suvomesnati proizvodi, Sveže meso

O kompaniji

Pored proizvodnje i prerade mesa, Agropapuk se danas bavi  veleprodajom i maloprodajom svežeg mesa i proizvoda od mesa. Tako Agropapuk danas ima značajnu ulogu u snadbevanju velikih trgovinskih lanaca poput Delhaize grupe, Idea, Veropoulos i drugih, ali i brojnih samostalnih mesarskih i trgovinskih radnji, restorana, hotela i fast food-ova. Zahvaljujući visokom kvalitetu zamrznute sirovine, saradjujemo i sa renomiranim industrijama mesa kao što su Neoplanta, Yuhor, Union MZ, LTS i drugi.

 Proizvodi Agropapuka dostupni su i preko sopstvene maloprodajne mreže koju cini trenutno 25 maloprodajnih objekata, zastupljenih na tržištu Šida, Kukujevaca, Sremske Mitrovice, Rume, Velikih Radinaca, Šapca, Bogatića, Badovinaca i Beograda (Zemun, Busije Ugrinovci, Ledine Surčin, Novi Beograd, Resnik, Batajnica). Krajnjem potrošaču maloprodajni objekti Agropapuka poznati su pod brendom Naša Kuća Mesa.


 Pored klanice i prerade mesa, danas Agropapuk pruža i usluge zamrzavanja i skladištenja robe na minusnom režimu zahvaljujući investiciji u Hladnjaču Agropapuk. Hladnjača Agropapuk je novoizgradjen objekat, opremljen po svetskim standardima u vidu regalnog skladišta po principu first in-first out. Kapaciteti skladištenja na minusnom režimu iznose 1,000 tona, dok je kapacitet zamrzavanja putem plate freezera 7 tona dnevno.
Zahvaljujući zamrzavanju mesa putem plate freeze-a, očuvana su sva svojstva sirovine i time značajno poboljšan kvalitet zamrznutog mesa, čime smo istovremeno unapredili i našu konkurentnost po pitanju ponude zamrznute sirovine daljim preradjivačima mesa.
Usluge skladištenja robe u Hladnjači Agropapuk su namenjeni kako sopstvenim potrebama tako i potencijalnim eksternim klijentima.


 Klanica i prerada mesa Agropapuk počela je sa radom 2001. godine u okviru istoimene firme, koja se pre svega bavila stočarstvom i proizvodnjom stočne hrane. Vrlo brzo obrada mesa i proizvodnja proizvoda od mesa postaje primarna delatnost preduzeća Agropapuka. Zahvaljujući neprestalnom povećanju kapaciteta, osavreminjavanjem procesa proizvodnje i praćenje svetskih trendova u celokupnom lancu proizvodje i snadbevanja svežeg mesa i proizvoda od mesa, Agropapuk danas zauzima značajno tržišno učešće. Počevši rad kao malo porodično preduzeće, sa svega nekoliko zaposlenih, Agropapuk se danas razvio u srednje preduzeće sa blizu 300 zaposlenih radnika. Dnevni kapaciteti rasecanja i obrade su 20 tona svinjskog mesa i 10 tona junećeg mesa, kapaciteti hladjenja su 1000 komada svinjskih polutki dok su dnevni kapaciteti prerade 20 tona proizvoda od mesa.

 


     Klanica kompanije „Agropapuk” u Kukujevicima, uz stručnu pomoć profesora Naučnog instituta veterinarstva iz Novog SadaMiroslava Ćirkovića, rešila je problem otpadnih voda.

Prethodna kupovina skupog kolektora nije u potpunosti zadovoljila, jer je svakodnevno 200 kubika prečišćene vode izbacivano u kanal, a tek je originalna ideja profesora Ćirkovića, omogućila dalji nesmetan rad klanice i održivi razvoj.

Sve klanice imaju isti problem sa otpadnom vodom, a mi smo primenili originalno rešenje. Uklonili smo deponiju smeća iza klanice, i po odobrenju Opštinskog veća Šida i Mesne zajednice Kukujevci, tokom tri meseca na ledini od četiri hektara utemeljili ribnjak, kako bi ribarsku tehnologiju iskoristili u održivom razvoju klanice – kaže vlasnik „Agropapuka” Bratislav Bogatić.

 Realizovana je ideja da otpadna voda koja izlazi iz klanice ide prema prečistaču, zatim se usmerava predribnjak, a zatim u ribnjak, pa u zalivni sistem, dok ostaci drvenastih biljaka idu u energanu. Na taj način je ovde zatvoren ekološko-energetski proces.

 Na ribnjaku ćemo kao alternativne izvore energije koristiti 500 sunčanih kolektora, a fenomen odbijanja sunčevih zraka od vode povećaće njihovu efikasnost za 15 odsto. Tako se proizvodnja ribe povećava sa pet do osam tona po hektaru – ističe Bogatić. - Otpad sa deponije smo reciklirali i zasuli sa 12.000 kubnih metara zemlje. Ribnjak je osvetljen i ograđen, imaće reparatore, automatske hranilice za ribe. Osim solarnih kolektora, kao alternativni izvor energije koristićemo i vetrenjače koje će ubrizgavati vazduh u ribnjak.
Uz ribnjak se gradi i objekat za smeštaj izlovljene ribe, čišćenje i prodaju, a planira se i proizvodnja dimljene ribe.

Ostavili smo jedan deo ribnjaka za pecaroše i izletnike i tu pustili šarane težine od tri do pet kilograma  i pozivamo sve  izletnike i ljubitelje prirode u Kukujevce, gde će ih na ulazu u ribnjak dočekati kapija od stoletnih hrastova.