Osnovne informacije
- NazivRIBARSKO GAZDINSTVO EČKA
- Telefon(023) 884 028
- E-mailinfo@ribnjakecka.com
- Websitewww.ribnjakecka.com
- GradLukino Selo
- AdresaBeloblatski put bb
Ostale informacije
-
Delatnosti:
Prehrana, Poljoprivreda -
Kategorije proizvoda:
Riba i proizvodi od ribe, Ribarstvo
O kompaniji
Ribarsko gazdinstvo "Ečka" a.d. ima poluintezivan sistem gajenja, vodene površine 2700 ha sa projektovanim maksimalnim kapacitetom od oko 6000 tona ribe. Kvalitet ribe i kontrola procesa su prioriteti proizvodnje. Sa 1700 ha, na 40-tak jezera u Lukinom selu, Belom Blatu Melencima, S. Itebeju i Čenti u proizvodnji učestvuje oko 100-nak zaposlenih ribara, ribarskih majstora, tehničara, čuvara, inženjera…
Iz sopstvenog nasada riblje mlađi, čiste Tiske vode i obilja prirodne hrane (planktona) ečanskih jezera u zaštićenoj zonirezervata prirode proizvodimo najkvalitetniju ribu.
Od 2008 godine ribarsko gazdinstvo"EČKA"A.D. posluje po zahtevima kvaliteta ISO9001 standarda i HACCP sistemui korisnikje žiga ZDRAVA HRANA ZELENA JABUKAza Ečanskog šarana.Našu ribu uspešno plasiramo na inostrano i domaće tržište.
U mreži maloprodajnih objekata širom Srbije i svim većim marketima možete pronaći ribu iz ečanskih jezera.
“Ečanski šaran”, nosilac žiga „Zdrava hrana-Zelena jabuka“, zlatne medalje za kvalitet, sertifikata "Made in Banat", zaštićenog je geografskog porekla, te samim tim je najtraženiji i najkvalitetniji proizvod na tržištu.Pored šarana, ribarsko gazdinstvo „Ečka“ u svojim pogonima proizvodi,smuđa, soma, amura, tolstolobika, carsku paštetu, dimljene i smrznute proizvode, komplet za riblju čorbu, filete.Ribarsko gazdinstvo posluje po sistemima kvaliteta ISO 9001 i HACCP.
Vrhunski kvalitet ribe, pogotovo “ečanskog šarana” je ono po čemu se razlikujemo na tržištu. Meso je svetlo ružičaste boje, brzo se resorbuje, visoke je nutritivne vrednosti (100kcal/100gr) odnosno 420 kj. Sadržaj proteina je 17%, masti 3%, minerala 1,2%, bogat izvor vitamina A,D i B grupe kao i magnezijuma, fosfora, joda i fluora. Pored niskog sadržaja holesterola (50mg/100gr) značajne su količine polinezasićenih masnih kiselina (omega-3 i omega-6).
Zbog povoljnog uticaja na zdravlje ljudi, naročito u sprečavanju koronarnih oboljenja, preporučuje se konzumiranje šarana 2-3 puta nedeljno.