srpski brendovi | ekonomija | turizam srbije | hrana i piće | Hoteli | Top Serbian Brands

RAKIJA SAVIĆEVIĆ

Osnovne informacije

Ostale informacije

  • Delatnosti:
    Piće
  • Kategorije proizvoda:
    Rakija

O kompaniji

Savićević rakija se nalazi u Moravičkom okrugu, u centralnoj Srbiji, u selu Šume, pored grada Ivanjice. Ivanjički region je poznat po mnogim dobrim tradicionalnim porodičnim rakijama.

Proces proizvodnje - Detaljnije

- Spora destilacija; 

- Bakarni kazan poseduje prednosti nad drugim materijalima u procesu destilacije i očuvanju izvorne arome i ukusa, a njegovo korišćenje se smatra poštovanjem tradicionalne metode proizvodnje, autentične srpske rakije. 

- Destilacija otvorenim plamenom na drva. Ovim načinom temperatura često oscilira, te se dobijaju najbolja svojstva i arome alkohola (esteri, aldehidi, terpeni) za čije je stvaranje presudan faktor temperatura otvorenog plamena. Drugačiju aromu od naše rakije dobija rakija proizvedena u velikim industrijskim destilacionim uređajima, čijim procesom upravljaju računari, a destilacija se vrši grijanjem na struju ili gas. 

- U našem procesu se rade dve destilacije radi dobijanja vrhunskog kvaliteta i čuvanja prirodne arome 

- Šta nas izdvaja od drugih: po našoj rakiji možete da merite prirodnost ostalih rakija. Za sirovinu koristimo najkvalitetnije voće iz brdsko-planinskih delova centralne Srbije, a samim tim najkvalitetnije voće sveta(šljive, jabuke, kajsije, maline i dunje), koje poseduje najviše prirodnih sastojaka, koji na kraju daju neponovljiv prirodni ukus i aromu. Rakiju proizvodimo bez veštačkih aroma i aditiva, isto kao što su i naši preci proizvodili, prije 300 i više godina. U procesu destilacije koristimo jednu od najčistijih i najkvalitetnijih planinskih voda sa Balkana, iz planinske reke Moravice, koja izvire u Nacionalnom parku - planini Goliji, koja se nalazi po zaštitom UNESKO-a, kao svetski rezervat biosfere. 

Naravno, u to ubrajamo i stari porodični recept proizvodnje rakije, koji se prenosi generacijama, 300 godina unazad.