27. Okt. 2016.

U organizaciji Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Turske, Privredne komore Srbije i Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, u Istanbulu je u sredu, 26. oktobra, održan Trilateralni poslovni forum Turska-Srbija-BiH na kome je učestvovalo 100 kompanija.

Forum je okupio najviše firmi iz oblasti poljoprivredno-prehrambenog sektora, stočarske i namenske industrije, energetike, transporta i logistike i auto-industrije, saopštila je PKS.

U sastavu srpske delegacije su vodeće kompanije iz sektora sa najvećim potencijalom za regionalnu saradnju: Delta Agrar, Victoria Group, VictoriaOil, Krušik, Agropapuk, Bosforus hoteli Srbija, FKL.

- Danas pravimo još jedan važan korak i jačamo političke i ekonomske veze naših zemalja. Pokazujemo da je mogućnost povećanja robne razmene velika i da, imajući u vidu proizvodne resurse i kapacitete privreda, možemo do još boljih rezultata - rekao je generalni menadžer Privredne komore Srbije Milan Vranić.

Kako je dodao, povezuje nas sličnost poslovnih običaja i poslovne kulture.

- Doprinosimo učvršćivanju stabilnosti u regionu i možemo lakše da osvojimo tržišta trećih zemalja. Privredna komora Srbije biće pravi partner u svim poslovima. Zajedno sa kompanijama, i u dijalogu sa predstavnicima državnih institucija i lokalnih samouprava, radimo na unapređenju privrednog i investicionog ambijenta - rekao je Vranić.

Na forumu su posebno predstavljene mogućnosti za investiranje u Srbiju i BiH, a skup u Istanbulu su obeležili intenzivni sastanci privrednika sve tri zemlje.

Izvor: eKapija