16. Maj. 2018.

Sajam kineskih proizvoda, na kojem će više od 60 кompanija izlagača iz kineske provincije Džeđang imati priliku da predstavi svoje proizvode iz oblasti građevinskih i dekorativnih materijala, elektronike i elektrotehnike, rasvete, mašina i prateće opreme, biće održan od 24. do 26. maja u Belmax centru u Beogradu.

Ovaj događaj, u organizaciji jedne od najrazvijenijih kineskih regija, održava se u deset zemalja sveta, a 2017. godine je prvi put dobio priliku da svoj potencijal predstavi zemljama Balkana. Organizatori su, nakon prošlogodišnjeg uspeha, odlučili da i ove godine prirede isti događaj.

Belmax centar je tehnička podrška sajma, dok je domaćin skupa Ministarstvo ekonomije regije Džeđang.

Džeđang, sa glavnim gradom Handžo, ima više od 60 miliona stanovnika, a predstavništva 500 najuspešnijih kompanija sveta nalaze se upravo u gradovima ove regije. U protekloj godini investicije Džeđanga u inostranstvu iznosile su više od 14 mlrd USD, dok je u regiju stiglo 17 mlrd USD direktnih stranih investicija.

Podršku realizaciji ovog projekta dali su i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Srbije, Privredna komora Srbije i Ambasada NR Kine u Beogradu, što je najbolji pokazatelj važnosti ovog događaja za ekonomiju i saradnju Kine i zemalja Balkana.

Pored Srbije, ovaj sajam se održava i u Japanu, Rusiji, Turskoj, Češkoj, Saudijskoj Arabiji, Panami, Vijetnamu, Iranu i Maleziji.

Sajam će tokom tri dana održavanja biti otvoren u periodu od 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Za više informacija posetite www.belmaxcenter.com.

Izvor: eKapija