18. Mar. 2019.

Devet domaćih kompanija nastupiće na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića ProWein 2019, koji će biti održan u Diseldorfu od 17. do 19. marta. Organizatori nastupa domaćih kompanija su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), navodi se u saopštenju PKS koja drugu godinu zaredom, zajedno sa RAS-om, organizuje nastup srpskih kompanija.

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: JIT-Inženjering Agro iz Erdevika, Vinarija Aleksandrović iz Topole, Vinarija Lastar iz Rekovca, Vinarija Zvonko Bogdan iz Subotice, Vino Budimir iz Aleksandrovca, PP Erdevik iz Erdevika, Vinarija Aleksić iz Vranja, Vinarija Temet iz Lozovika i Vinarija Virtus iz Žabara.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte.

Sajam ProWein je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Kompanije iz Srbije predstaviće svoje proizvode u Paviljonu 15, na nacionalnom štandu površine 42,5 m2.

Sajam godišnje poseti više od 60 hiljada posetilaca iz 133 zemalja, od čega su 94% stučni posetioci, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.870 izlagača iz 64 zemalja.

Izvor: eKapija