24. Maj. 2018.

Povodom 25 godina postojanja i uspešnog rada, Hemofarm fondacija je ustanovila nagradu za izuzetnost koju će, počev od ove, jednom godišnje dodeljivati pojedincima, institucijama ili organizacijama.

Prvi dobitnik ove nagrade je Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica, kome je nagradu uručio generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, Vigor Majić zajedno sa velikim timom bivših i sadašnjih naučnika tokom više od dve decenije razvio je autentičan model izvanškolskog obrazovanja, uspevajući da zadrži visok nivo kvaliteta i širok uticaj na čitave generacije mladih ljudi, ali i na stotine nastavnika.

- Ova nagrada je izuzetno priznanje i drago mi je što dolazi iz industrije. Čestitam Fondaciji na istrajnosti i trudu svih ovih godina. Oni su dobar primer i podsticaj drugima kako bi se kultura donacija raširila za bolju budućnost Srbije - rekao je Vigor Majić nakon preuzete nagrade.

Nagradu za izuzetnost Hemofarm fondacije, uz statuu u obliku ždrala – rad umetnika Aleksandra Vaca – čini i novčani deo u protivvrednosti od 10.000 EUR koje bi dobitnici trebalo da usmere u dalji razvoj projekata i ideja.

Izvor: eKapija