28. Jun. 2017.

Nakon Stepe Stepanovića i Voždovih kapija, Voždovac dobija još jedan stambeni blok. Kompanija Alpros počela je pripremne radove na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa Panorama Voždovac, bruto površine 24.108 m2, u koji će, kako eKapija saznaje, biti uloženo 13 mil EUR.

Kompleks će se nalaziti na Trošarini, na uglu ulica Vojvode Stepe i Kružnog puta Voždovačkog, delu Voždovca koji, prema navodima investitora, doživljava pravi preporod. Gradnja će se odvijati u fazama, a prvi stanari biće useljeni već tokom 2018.

Kako za eKapiju ističu u West Properties, kompaniji kojoj je poverena prodaja stanova, ceo kompleks trebalo bi da bude završen najkasnije za dve godine.

- Gradnja kompleksa će se odvijati u tri faze. U okviru prve, gradiće se podzemne etaže ispod celog placa i prve dve lamele. Rok za njen završetak je septembar 2018. godine, dok bi ceo kompleks trebalo da bude završen u septembru 2019.

Panorama Voždovac imaće četiri lamele sa 6 maloprodajnih jedinica u prizemlju sa komercijalnom namenom, dok će 187 novih stanova biti u rasponu od 27 do 95 m2. Za one koji žele stan kvadrature od 100 m2 ili više, predviđena je mogućnost spajanja dva manja stana.

Zainteresovanim kupcima od druge polovine jula biće dostupan i prodajni salon na samoj lokaciji gde će moći da dobiju sve potrebne informacije i vide uzorke enterijera.

Osim stambenog prostora osmišljenog, kako kažu, da odgovara svim generacijama i životnim stilovima, kompleks će posedovati i podzemnu garažu u tri nivoa, kao i novi prodajno-servisni centar Škoda automobila, čiji je Alpros ovlašćeni diler. Između lamela predviđen je i ozelenjeni parkić, namenjen najmlađim stanovnicima naselja.

Generalni izvođač radova je kompanija ZOP inženjering, a projekat se finansira uz podršku ProCredit banke.

Izvor: eKapija