24. Mar. 2017.

U letnjem redu letenja na Aerodromu Nikola Tesla, koji će važiti od 26. marta do 28. oktobra, u redovnom putničkom saobraćaju 30 aviokompanija će saobraćati do 70 aerodroma u 36 država u Evropi, SAD, Severnoj Africi i na Bliskom Istoku.

Novina u redu letenja nacionalne aviokompanije Air Serbia je uvođenje letova za Veneciju, koji će se od 1. juna obavljati četiri puta nedeljno.

Aviokompanija Transavia Airlines započeće od 4. aprila direktne letove za Amsterdam, koje će obavljati tri puta nedeljno, dok će aviokompanija AtlasGlobal Airlines nastaviti svakodnevne letove za Istanbul, koje je započela tokom zimske sezone.

U drugoj polovini maja aviokompanija Wizz Air uspostaviće letove ka četiri nove destinacije: Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu, ka kojima će saobraćati dva puta nedeljno.

Aviokompanija Ellinair će početkom juna obnoviti letove za Iraklion, a sredinom juna će započeti i sa letovima za Solun.

Najveća novina u redu letenja nacionalnog prevoznika je da će, za razliku od prošle godine, već od početka letnje sezone saobraćati na linijama za Hamburg, Njujork, Sankt Peterburg i Maltu.

Početkom sezone odmora nacionalna aviokompanija će, kao i obično, uvećati broj nedeljnih letova ka Atini, Bejrutu, Dubrovniku, Njujorku, Larnaki, Sankt Peterburgu, Malti, Bukureštu, Splitu i Tivtu, a uvešće i dodatne dnevne letove na linijama za Solun, Skoplje i Ohrid.

Aviokompanija Wizz Air će baziranjem drugog aviona uvećati broj letova za Dortmund, Ajndhoven, Malme, Memingen, Geteborg i Stokholm Skavsta, a aviokompanija Qatar Airways će od 1. oktobra iz Beograda saobraćati svakodnevno.

Aviokompanije Arkia Airlines i Israir, koje prošlog leta nisu saobraćale, tokom ove letnje sezone će uvećati broj letova u odnosu na zimsku sezonu, tako što će aviokompanija Israir saobraćati pet puta nedeljno, a Arkia tri puta nedeljno, s tim da će na dva nedeljna leta koristiti interkontinentalni avion tipa Boeing 757.

Takođe, neke kompanije će tokom sezone povećati kapacitet aviona, pa će tako easyJet za Beograd saobraćati većim avionom tipa Airbus A320, nemačka Lufthansa će na većini letova za Minhen saobraćati avionom Airbus A319, umesto avionom tipa Embraer E195, a poljski LOT ponekad koristiti veći avion tipa Embraer E195.

Izvor: eKapija