30. Avg. 2018.

Međunarodni festival prirode i tradicije - Žestival, pored predstavljanja voćnih rakija, kulturno umetničkog programa, Boemske večeri i koncerta Užičani za Užičane, ove godine pratiće i izlagači tradicionalnih organskih proizvoda kao što su sokovi, džemovi, sirevi, med, zatim oprema za pčelarstvo, rakijski kazani i posude, navodi se u saopštenju Grada Užice.

Na Žestivalu moći će da se vide i rukovotvorine i narodne nošnje, poljoprivredna mehanizacija, a svoje mesto imaće i sakupljači lekovitog bilja. Posetioci festivala biće u prilici i da probaju najveću komplet lepinju koja će biti spremljena u subotu.

Predsednik Skupštine i Organizacionog odbora, Branislav Mitrović je, najavljujući ovogodišnja dešavanja na Žestivalu, rekao da je ova manifestacija već našla svoje mesto kako kod posetilaca, tako i kod izlagača.

- Interesovanja izlagača je ove godine bilo izuzetno veliko, i to ne samo kod proizvođača iz Srbije, već i kod onih u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Postignut je visok kredibilitet festivala što je, istovremeno, njemu dalo i notu poslovnog događaja. Poslovni kontakti koji se ostvaruju na Žestivalu izuzetno su korisni proizvođačima, posebno onim manjim, i svojevrsna su ulaznica za plasiranje njihovih proizvoda u velikim trgovinskim i hotelskim lancima - rekao je Mitrović.

- Manifestacija Žestival je dobra prilika za male proizvođače da promovišu svoje proizvode i ostvare značajne poslovne kontakte - istakla je Dragica Ojdanić proizvođač kozjeg sira iz Ravni.

Izvor: eKapija