13. Dec. 2017.

Kompanija Carnex donirala je hranu u vrednosti većoj od 86.000 EUR korisnicima udruženja Banka hrane. Takođe, Carnex je otkupio i novogodišnju jelku koju su ukrašavala deca korisnici donacije i na taj način dodatno podržao rad njihovih udruženja.

- Ovo je jedna od najvećih donacija proizvoda jedne kompanije, koja će obezbediti gotove obroke našim članicama. Zahvalni smo kompaniji Carnex sa kojom odavno imamo saradnju, jer prepoznaje značaj jednog ovako humanog projekta i daje svoj doprinos - izjavila je prilikom uručenja donacije Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane.

Carnex kontinuirano učestvuje u donacijama različitim organizacijama, poput Banke hrane, i na taj način podržava rad ove neprofitne organizacije čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane.

- Odgovorno poslovanje i pomoć zajednici jesu naše osnovne orijentacije i vrednosti. Solidarnost, briga prema drugima i okruženju motivišu nas da svojim primerom ukažemo na važnost rešavanja problema u društvu. Kao lideri u mesnoj industriji imamo moralnu obavezu da doprinesemo unapređenju lokalnih zajednica, i da svojim primerom pozovemo i druge kompanije da se uključe u konkretne aktivnosti, kao što je donacija Banci hrane - naglasila je brend menadžerka kompanije Carnex Tijana Katalinić i dodala da su praznici vreme kada najviše mislimo na druge i kada darujemo posebno one kojima je pomoć najpotrebnija.

Izvor:  eKapija